Login
 

Министерство на образованието и науката

 

Национално издателство за образование и наука "Аз Буки"


 

Брой 7, 2013

Оставки валят във Фонд „Научни изследвания”

Оставки валят във Фонд „Научни изследвания”

22 проекта на стойност 6 млн. лв. от последната конкурсна сесия на Фонд „Научни изследвания“ са отменени със заповед на министър Стефан Воденичаров. Основанието е, че са по направления педагогика и мултидисциплинарни изследвания, които не са предвидени в условията на оспорваната конкурсна сесия. Заради това ми решение само за 24 часа срещу мен вече са заведени над 10 дела. Това съобщи просветният министър акад. Стефан Воденичаров. Подадени са и първите 7 оставки от Изпълнителния съвет на фонда. Сред тях е и тази на управителя Христо Петров. Това ни развързва ръцете да се назначи нов Изпълнителен съвет и той да намери правилния път, коментира заместник-председателят на БАН акад. Дамян Дамянов.

Не мога да отменя цялата сесия на фонд „Научни изследвания“, но ще се прегледат всички досегашни процедури, ще се избрерат нов изпълнителен съвет и нови журита, коментира акад. Воденичаров. Първите предложения вече са при мен и идват от Селскостопанската академия и Софийския университет.
Ще бъде обявена нова сесия. Средствата за нея са осигурени. Ще се разглеждат както некласираните проекти, така и 625-те отхвърлени поради административни пропуски, допълни министърът.

Четете повече в бр. 7, 14 – 20 февруари 2013

 



see

AzBuki_finger