Login
 

Ministry of Education and Science

 

National Publishing House for Education and Science "Az Buki"


 

Брой 7, 2013

Оставки валят във Фонд „Научни изследвания”

Оставки валят във Фонд „Научни изследвания”

22 проекта на стойност 6 млн. лв. от последната конкурсна сесия на Фонд „Научни изследвания“ са отменени със заповед на министър Стефан Воденичаров. Основанието е, че са по направления педагогика и мултидисциплинарни изследвания, които не са предвидени в условията на оспорваната конкурсна сесия. Заради това ми решение само за 24 часа срещу мен вече са заведени над 10 дела. Това съобщи просветният министър акад. Стефан Воденичаров. Подадени са и първите 7 оставки от Изпълнителния съвет на фонда. Сред тях е и тази на управителя Христо Петров. Това ни развързва ръцете да се назначи нов Изпълнителен съвет и той да намери правилния път, коментира заместник-председателят на БАН акад. Дамян Дамянов.

Не мога да отменя цялата сесия на фонд „Научни изследвания“, но ще се прегледат всички досегашни процедури, ще се избрерат нов изпълнителен съвет и нови журита, коментира акад. Воденичаров. Първите предложения вече са при мен и идват от Селскостопанската академия и Софийския университет.
Ще бъде обявена нова сесия. Средствата за нея са осигурени. Ще се разглеждат както некласираните проекти, така и 625-те отхвърлени поради административни пропуски, допълни министърът.

Четете повече в бр. 7, 14 – 20 февруари 2013

 



see

AzBuki_finger