Login
 

Министерство на образованието и науката

 

Национално издателство за образование и наука "Аз Буки"


 

Брой 4, 2013

Супер спортна зала в ловешката Езикова

Супер спортна зала в ловешката Езикова

В ловешката Гимназия за чужди езици „Екзарх Йосиф I“ започна строителството на многофункционална спортна зала. За строителството на обекта правителството отпусна близо 1 млн. лв. Съоръжението ще разполага със съблекални с душове и тоалетни, фоайе, многофункционална спортна зала, стая за треньори и учители, техническо помещение, склад за спортен инвентар, санитарни възли в т.ч. и за хора с увреждания.

Ловеч бе сред 9-те общини в страната, които получиха средства за изграждане на нови и ремонт и модернизиране на съществуващи физкултурни салони в 10 училища и за обособяването им в многофункционални спортни зали. Това са Столична община и общините в Пловдив, Бургас, Стара Загора, Благоевград, Велико Търново, Ловеч, Русе и Шумен.
4 млн. от всички отпуснати средства за модерните съоръжения бяха осигурени от бюджета на Министерството на образованието, младежта и науката, а останалите след преструктуриране на разходите по централния бюджет. Правителственото решение позволи разширяване и модернизиране на спортната база на училищата и създаване на условия за пълноценното й използване за физическо възпитание и спорт от учениците, което е фактор за преодоляване на неблагоприятните тенденции в здравословното състояние на подрастващите от недостатъчната двигателна активност.

Четете повече в бр. 4, 24 – 30 януари 2013

 



see

AzBuki_finger