National Publishing House for Education and Science "Az Buki"
33 четвъртокласници участват на Втората национална олимпиада „Знам и мога“....
Read more...Планетата Земя е на прага на глобална екокатастрофа и единственото спасение...
Read more...Омръзна ми да слушам за календара на маите или за китайския календар.
Read more...Есето на немски език „Какво значение имат за мен книгите и библиотеките?“ на...
Read more...Приказките за краха на висшето образование са силно преувеличени, заяви пред...
Read more...Осъзнатата промяна в мисленето може да донесе реални ползи, свързани с...
Read more...Над 3000 родители, деца и учители от десет общински детски градини в...
Read more...Инвестициите в зелената индустрия са приоритет, казва Н. Пр. Гюру Катарина...
Read more...Безконтактен електромер, който измерва изразходваната енергия много по-точно...
Read more...Изследванията на лазерно депозирани наноструктури донесоха на д-р Силвия...
Read more...Семейство Арабаджиеви – тя е учителка и води фолклорен състав, той е инженер...
Read more...Студеното време и дъждът не попречиха на студентите от НАТФИЗ да се...
Read more...Рубриката води Станислав Пандин, училищен психолог
Рубриката води д-р по право Елен Петров, адвокат
Това съобщиха координаторите на идеята при отчитане на резултатите за последната година. Малчуганите сами отглеждаха свои градини с различни растения и зеленчуци, променяйки средата, в която живеят и учат.
Благодарение на инициативата децата направиха истински зелени класни стаи на открито. В тях те получиха шанса да изучават тайните на живата природа, докато отглеждат своя собствена реколта. Вкусните градинки бяха създадени с доброволните усилия на всички участници. Малките любители на природата, заедно със своите родители и учители, се включиха в изграждането на градинките, грижата за растенията и отглеждането на реколтата. Всяка от десетте вкусни градинки има собствен, уникален дизайн и визия. Според експерти подобни инициативи създават у децата навици да се грижат за растенията, да ги изучават, да се забавляват с постигнатите резултати и да свикват със здравословния начин на хранене.
Четете повече в бр. 13, 28 март - 3 април 2013 г.