Login
 

Министерство на образованието и науката

 

Национално издателство за образование и наука "Аз Буки"


 

Брой 4, 2013

Професори ще преподават в Природо-математическата гимназия в Бургас

Професори ще преподават в Природо-математическата гимназия в Бургас

Учени от БАН и университетски преподаватели ще участват в подготовката на най-добрите млади математици от Природо-математическата гимназия „Никола Обрешков“ в Бургас. Допълнителните занимания ще помогнат на децата в надпреварата за участие в предстоящите големите международни състезания по математика.

С многобройните постижения на възпитаниците си училището се е утвърдило като една от най- добрите математически школи у нас и зад граница, затова му е поверено провеждането тази година на престижно международно математическо състезание.
Уроците на професорите с учениците ще протичат не само наживо, но и онлайн. Индиректният контакт ще се състои в решаване на зададени от преподавателя задачи или използване на компютърни програми, разказа за в. „Аз Буки“ директорът на гимназията Станчо Славов. Това ще стимулира децата да мислят. Те няма да бъдат притиснати от времевия фактор и така ще получат възможност да работят в дълбочина, допълва той и уточнява, че Практиката професори да преподават на олимпийци не е нова. Съюзът на математиците в България има Ученически институт по математика и информатика. Създаден е през 2000 г. специално за работа с талантливи деца.

Четете повече в бр. 4, 24 – 30 януари 2013

 



see

AzBuki_finger