Login
 

Ministry of Education and Science

 

National Publishing House for Education and Science "Az Buki"


 

Брой 4, 2013

Зелена енергия в училище

Зелена енергия в училище

Столична община се отчете за изпълнение на стратегията си за образование през 2012 г. В 9 училища е изпълнен проект за намаляване на консумацията на енергия, на стойност над 8 млн. лв. Към момента данните показват, че се пести енергия между 40 и 60%, а това освобождава сериозен финансов ресурс. През 2013г. е осигурено е финансирането на строителството на 17 нови детски градини, като някои от тях ще бъдат завършени през 2014 г. 9 от тях се строят с общински пари и са за 40 групи.

Осемте детски градини с държавно финансиране на строителните дейности са за 31 групи. В нови сгради ще бъдат децата от заведенията, пострадали от земетресението – в район „Нови Искър“ за 6 групи и в с. Герман за 5 групи. Проектите са за настаняването на повече деца, уточни Савина. Разширяват се и две детски градини в „Красно село“, както и в районите „Оборище“, „Искър“, „Младост“ и „Дружба – 2“.
Около 400 училища и детски градини вече са санирани, като през тази година 30 образователни обекта ще отговарят на изискванията за енергийна ефективност. Парите за този мащабен проект идват от фонд „Козлодуй“ и от Министерството на околната среда и водите.

Четете повече в бр. 4, 24 – 30 януари 2013

 



see

AzBuki_finger_black